Барај
Filters
Close

Компанија

Rheinland Elektro Maschinen Group е интернационална компанија, основана во 1997.

Ние сме оригинален производител на машини (OEM) и тоа: компресори, перачи под висок притисок, апарати за заварување, генератори, косилки за трева, правосмукалки, четкари и метларки, пумпи за вода, машини за обработка на дрво и дувачи на снег, под брендот Еlektro Maschinen.

нашиот асортиман е уникатен и континуирано растечки.

Од 1997 до 2001 централата беше во  Germany - Düsseldorf.

2001, пратејќи ја стратегиската ориентација на групата, централата се постави во два центри:

 • REM Austria - Vienna
 • REM Slovenia - Komenda (For Eastern Europe)

Во 2008, пратејќи ја стратегиската ориентација на групата, централата за  South Eastern Europe беше преместена во дополнителен центар - REM SEE.

Заклучно  2010, REM е застапена во 4 регионални центри во светот:

 • Rheinland Elektro Maschinen Group
 • REM Österreich (Central Europe) 
 • REM SEE (South Eastern Europe)
 • REM Industries (Asia and Middle East)

 

Rheinland Elektro Maschinen Group

Location / Headquarters
Poslovna cona Komenda
Pod lipami 10
1218 Komenda - Slovenia - EU

Head office for Central Europe:
Rheinland Elektro Maschinen Österreich
Pischeldorfer Strasse 107
A - 9020 Klagenfurt
office-at@rem-maschinen.com

Head office for Asian and Middle East market:
REM INDUSTRIES Ltd.
Dawning House 145
Connaught Road Central
HONG KONG
office-hk@rem-maschinen.com

Head office for South Eastern Europe:
Rheinland Elektro Maschinen SEE
Londonska 9a, MK - 1000 Skopje
officesee@rem-maschinen.com

We are present on different markets with our subsidiaries:

 • REM Slovenia (Dilex)
 • REM Croatia
 • REM Österreich
 • REM SEE

And our distributors are:

 • Romania
 • Ukraine
 • Germany
 • Russia
 • Macedonia
 • Greece
 • Poland
 • Czech republic
 • Montenegro
 • Kosovo
 • Albania
 • Bolgaria
 • Slovakia
 • Bosnia and Herzegovina
 • Turkey
 • Dubai
 • Qatar
 • UAE
 • Syria
 • Lebanon
 • Lybia
 • Egipt
 • Sudan
 • Jordania

Through the tight network of branch offices and dealers in the regions of activity and the 15 years long experience in the sector, Rheinland Elektro Maschinen is able to catch the needs of the customers and transforms them into products with the right features and the right price policy.

Rheinland Elektro Maschinen POLICY and VISION adapts to our 3 sectors of operation: